23 Ekim 2016 Pazar

Kitaplar ve Zaman Yönetimi

Okumak için zaman bulamıyorum. İşlerim çok, zamanım yok kendime bile zor vakit ayırıyorum mu diyorsunuz?...
O halde şöyle bir etraflıca düşünmenin vakti gelmiş demektir.
Zaman yönetimi için piyasada çok fazla kitap var, burada şimdi herhangi birini özellikle tavsiye etmeyeceğim.  Arzu ederseniz alır  okur, gününüzü belirli zaman dilimlerine böler,  her saat diliminde ne yaptığınızı, bu yaptıklarınızı ne kadar süre içinde tamamladığınızı not eder iki ile çarpar üstüne zaman ekler yolunuza devam edersiniz ve görürsünüz ki  yok dediğiniz zaman aslında vardır. Zaman yönetimi konusuna merak salmanız bile aslında yapmak istedikleriniz için oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Ne kadar merak ederseniz, o kadar araştırırsınız. Ne kadar çok araştırırsanız da o kadar çok zaman yaratırsınız.
Zamanı yönetme konusunda şikayetler de o kadar farklıdır ki bazen etrafınızda konuşulanlara bir anlam veremezsiniz.  Evli, iki çocuklu ve çalışan bir hanım da zaman yokluğundan şikayet etmekte, bekar, çocuğu olmayan bir hanım da aynı konudan dert yanmaktadır. Şimdi biz bu zamanı nereye harcıyoruz da ihtiyacımız olduğunda kendimizi yenileme gereksinimi duyduğumuzda zamanı bulamıyoruz...
O halde nacizane  kendimce  zaman yaratmak için küçük tüyoları aşağıda sıralıyorum;
  • Her zamankinden sadece 1 saat erken kalkarsanız, günün o en sessiz  ve huzur dolu dakikaları sadece sizin içindir.
  • Servislerde ve toplu taşımalarda geçirdiğiniz süre çok sevdiğiniz bir kitapla buluştuğunuz terapi anlarına dönüşebilir.
  • Hafta sonlarında gezmek için saatlerin harcandığı AVM'ler yerine kitap kafeler ziyaret edilebilir, harika bir kahve eşliğinde kitapla dost olunabilir.
  • Hayatımızda herhangi bir yerde herhangi bir şeyi beklerkenki dakikalar bizimdir, bekleme süresince kitaplara dokunabiliriz.
  • Günlük rutin koşturmacalar sonrası akşam yorgun argın eve gelip eğer bir diziye gecemizi vakfediyorsak, oysa sadece  her bölüm öncesi verilen 30 dakikalık tekrar bölümlerini izleyerek de diziyi takip edebileceğimizi unutmayalım.
  • Son olarak da cep telefonu diyorum ve susuyorum.
Yukarıdaki satırları okuduğunuzda bunlarla sınırlı  olmayan ve  daha birçok şeyin   de aklınıza geldiğini düşünüyorum. Çağrışım yapabildiysem ne mutlu  bana. Farklı bir bakış açısı ile düşünüp,  edebiyat dünyasının içinde doya doya gezindikten sonra kitap kapağını kapatırkenki duyduğumuz o huzuru ve olmayan zamanı yaratmanın zaferini, kitaplarla kucaklaşarak yaşayabiliriz.
Haydi kendimize zaman hediye edelim!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başarı ile gönderildi. Teşekkür ederiz.