13 Aralık 2016 Salı

Beyaz Gemi

Merhaba sevgili okuyucular,
 
Bugünlerde ruh haliniz nasıl bilemiyoruz, içinde bolca hüzün barındıran bir kitap Beyaz Gemi...
 
Bir inanışa göre insanoğluna iyilik yapan Boynuzlu Maral Ana, en sonunda iyilik yaptığı insanoğlunun torunları tarafından kötülük buluyor ve hayatı elinden alınıyor. Çok da yabancı olduğumuz bir hikaye değil aslında değil mi, iyilik tohumları ekiliyor ama her defasında ektiğimiz iyilik tohumlarına rastlayamıyoruz. "İyilik" sanırım en kolay unutulan, içinde bulunulan şartlar değiştikten sonra hemen sonra değeri azalan bir kavram. İşte bu bilindik kurgu üzerinde yazılmış bir roman Beyaz Gemi.
 
 
 
Bir çocuğun gözünden yaşananları anlatıyor, çocuğun ihtiyaç sahibi, zavallı dedesi, dedenin yaptıkları ya da yapamadıkları, uğradıkları haksızca eleştiriler ve eziyetler,  çocuğun anne baba özlemi, dedesi ile arasındaki bağ, Beyaz gemi ile yapacağı seyahatin hayali, üzüntüleri, acıları, insanı duygu seliyle alıp götürüyor. Aile özlemi çeken çocukların düşünceleri, gözlemleri, insanların yaşlılara yaklaşım tarzı  kitabın bolca düşündürdükleri arasında. Temelde iyi ile kötünün mücadelesinde iyinin uğradığı eziyet ve haksızlıklarla dolu bir kitap.

 
 
Ruh halim müsait biraz daha hüzünlenebilirim diyenler bu kitabı okuyabilirler. Cengiz Aytmatov' la ilk buluşmam oldu benim, bir daha ne zaman buluşurum bilemiyorum.
 
Basım bilgileri;
 
Kitaba e-kitap olarak da ulaşılabiliyor.  168 sayfa Ötüken yayınlarından basılmış en son.

Merak edenler için umarım faydalı olmuştur. Kitap ve huzur dolu günler diliiyorum.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başarı ile gönderildi. Teşekkür ederiz.