23 Aralık 2016 Cuma

Genç Kızlar

Yayın süreci ile ilgimizi çeken, yıllar önce yazarını yayınevine takma bir çevirmen adı ile bastırdığı, ancak yıllar sonra yazarın gerçek adı ile basılan bir kitap Genç Kızlar.  Yazar, o dönemin koşullarında yazdıklarının büyük yankı uyandıracağını düşünerek kendi ismini gizlemek durumunda kalmış.
 
 
Kitabın konusu ise şöyle; hikaye bir sanat okulunda geçiyor. Okulda yatılı olarak kalan kızların aralarındaki diyaloglar, okula tayin edilen genç ve cazibeli bir öğretmenin aralarına katılmaları ile heyecan kazanıyor. Genç kızların psikolojilerini güzel yansıtan eğlenceli, merak uyandıran, stres seviyesini azaltan masal tadında okunası bir kitap. Kitaptaki karakterlerden her okulda var mıdır, okuyunca anlayacaksınız. Mariana, Miss Bee ve diğerleri.  Kitapta okul yıllarında çok büyük gibi görünen aslında hayatın ilerleyen zamanlarında yaşanmamış sayılan belki de hiç hatırlanmayacak şeylerin gizem ve macera dolu  anlatımı var. Birbirleri ile güzel bir ilişkileri olan kızların aynı adama ilgi duymaları ve bunun ilişkilerine yansımasını konu alıyor. Dostluk, heyecan, gizem, rekabet, sevgi ve hüzün temalarını kitapta görebiliyoruz.
 
Günlük hayatın rutininden biraz uzaklaşıp da hayatı biraz askıya almak isterseniz tercih edebileceğiniz bir kitap. Kitaptaki karakterlere kendinizi ne derece yakın bulduğunuz da önemli tabi, kitaptan keyif alabilmek için.  Okurken sayfalar arasında çok hızlı bir geçiş var, kısa sürede bitiyor. Kitabı edinmeden önce bazı okuyucu yorumlarında kendisinin okuyup keyif aldıklarını hatta ilerde kız çocuklarına bile okutmak istediklerini ileten yorumcular görmüştüm.
 
Yazarın pek çok kitabı var, ikinci bir kitabını  ne zaman tercih edebilirim bilinmez tabi.  Hafta sonu biraz keyif yapmak isterseniz tercih edebilirsiniz.
 
Kitabı e-kitap olarak da edinebilirsiniz.
 
Kitaplarla ve sevgiyle kalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başarı ile gönderildi. Teşekkür ederiz.