8 Ocak 2017 Pazar

Böğürtlen Kışı

Ocak ayında birçok ilimiz kara teslim oldu. Kışın kar yağması beklentimize bu sene dolu dolu karşılık aldık, bütün çocukların kar tatili sebebi ile yüzleri gülüyor.  Bu kadar kardan bahsetmişten kış temalı kitabımız Böğürtlen Kışı' na öncelik vermeden olmazdı. Kar pencerelerimizi süslerken bu harika kitap son buldu bile... Böğürtlen Kışı, sadece içeriği ile değil, kitabın kapak tasarımı ile de dikkat çekici güzellikte, kitapla birlikte sunulan kitap ayracı da kitapseverleri mutlu edecek kadar güzel.
Kitabın konusu şöyle; beklenmedik şekilde bir Mayıs ayında bastıran kar fırtınası ve kaybolan 3 yaşındaki Daniel Ray' in ve acı dolu annesinin onu bulmak için verdiği çaba ve hayatını kaybetmesi ve aradan geçen uzun yıllar sonra tekrar eden fırtınanın ardından bir gazetecinin bu olayı araştırması ve en sonunda karşılaştığı heyecan dolu final!...
Çocuğunu kaybeden annelerin hislerine tercüman olan kitapta acı, hüzün, merak, doyasıya kış, yoksulluk ve çaba gizli. Kitapta yoksulluk çok güzel anlatılmış, Vera Ray' in karşılaştığı zorluklar, oğluna olan sevgisi, yaşadığı aşk, arkadaşlık ilişkileri duyarlı şekilde okuyucuya sunulmuş. Bu macera dolu hikaye son ana kadar daha başka şaşırtan ne olacak diye merakla kendini okutuyor. Okurken, hayatını oğlu için kaybeden anne ve oğlunun yıllarca annesinden mahrum bırakılmış hayatına tanıklık ediyoruz.
Sarah Jio' dan okuduğum ilk kitaptı, yazım dili güzel, okuyucuyu sıkan tekrarlar yok. Açılım yapılan he konuya merak duyuyorsunuz. Kitabın kurgusu güzel tasarlanmış, bir yanda acı dolu anne Vera Ray, bir yanda araştırmacı ve hamileyken geçirdiği bir kaza sonucu üzüntüsünden cinsiyetini bile öğrenmek istemeyen Clerie  ve eşi ile ilişkileri.
Peki nedir, böğürtlen kışı; mevsimi olmadığı halde aşırı derecede yağan karın, açan çiçeklere zarar vermesi.  Anne evlat ilişkisi üzerine duygusal hikaye sevenlerin keyifle okumalarını dileriz.
Dilerizki, anneler ve evlatları hiç ayrılmasınlar.

Kitap 360 sayfa, Arkadya Yayınları' ndan basılmıştır.
Böğürtlen Kışı ile tanışmamıza vesile olan Tülay' a teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başarı ile gönderildi. Teşekkür ederiz.